De meest uitgelezen collectie Engelse eikenhouten meubelen uit de 17e &18e eeuw.

Adriaan Groenewoud Antiquiteiten & Oude Kunst is gespecialiseerd in 16e, 17e, 18e en vroeg 19e eeuwse Engelse en Continentale meubelen.
Adriaan Groenewoud heeft zijn bedrijf opgericht in 1972 en bouwde zijn reputatie op met zorgvuldig geselecteerde en steeds wisselende collecties waarbij kwaliteit en originaliteit de belangrijkste kenmerken zijn. De authenticiteit ervan is door hem immer gewaarborgd, waardoor zijn klanten met zekerheid en in groot vertrouwen bij hem kopen. Hij is één van de toonaangevende antiquairs in Nederland geworden.
Deze uitgelezen collectie authentieke 17e en18e eeuwse Engelse meubelen wordt u stijlvol gepresenteerd in vier historische grachtenpanden in oud Delfshaven.

Naast deze collectie eikenhouten meubelen, treft u ook meubelen van essen, iepen, mahonie, noten, taxus en vruchtenhout uit de 16e, 17e, 18e en vroeg 19e eeuw. Een belangrijke en gevarieerde collectie beschilderde meubelen, brons, klokken, schilderijen, sculpturen, spiegels en textiel completeren het geheel.

Locatie.

Delfshaven, gesitueerd 2,5 km van het centrum van Rotterdam, werd gesticht in
1389, nadat graaf Aelbrecht van Beieren, graaf van Holland en Zeeland, aan de stad Delft toestemming had gegeven een haven aan te leggen bij de rivier de Maas. Piet Heyn, de grote Nederlandse zeeheld, werd er in 1577 geboren. De Pelgrim Fathers vertrokken in 1620 vanuit Delfshaven op het schip de Speedwell naar Southampton waar ze overstapten op de Mayflower om vervolgens naar New England te zeilen.